• Варна
  5°
  разсеяна облачност
  Влажност: 75%
  Вятър: 3m/s WNW
  310 000 лева за превенция на рисковото поведение сред младите варненци
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Младежи
  В сумата е включено и целевото финансиране на превантивни програми и проекти, осъществявани от неправителствени организации

  Одобрена е годишната програма за превенция на рисковото поведение сред деца и млади хора във Варна за 2018 година. Това каза Светлана Коева, директор на Дирекция „Превенции“ към Община Варна.

  „Програмата вече е факт, приета е на заседание на Общински съвет – Варна. Предвидените средства по програмата тази година са в общ размер на 310 000 лева“, добави Светлана Коева, цитирана от „Фокус“. В сумата е включено и целевото финансиране на превантивни програми и проекти, осъществявани от неправителствени организации.

  „За поредна година ще имаме финансиране на проекти, осъществявани от неправителствени организации, които са за обща превенция на рисковото поведение сред децата и младите хора. Стойността е 50 000 лева. Това са т.нар. малки проекти с максимална сума до 5 000 лева. Кандидатства се по специална наредба на Община Варна, приета с решение на Общинския съвет. Целта е неправителствените организации да работят по едно от направленията, по които работи и Дирекция „Превенции“ – превенция на употребата на наркотични вещества, превенция на трафика на хора, превенция на разпространението на ХИВ/СПИН, превенция на интернет престъпленията и превенция на престъпления, които са извършвани от деца“, каза още Светлана Коева.

  На основание Наредбата за условията и реда за финансово подпомагане на проекти на неправителствени организации за превенция на рисковото поведение сред деца и млади хора – Община Варна, вече има обявен конкурс за разработване на проекти от неправителствени организации, за превенция на рисковото поведение сред деца и млади хора.

  В програмата могат да кандидатстват всички организации, регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел.

  Проектните предложения трябва да обхващат периода 1 април – 31 октомври 2018 г. и не трябва да надвишават сумата от 5 000 лв. Кандидатстващите организации подават проектите си в деловодството на община Варна до 9 март 2018 година.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg