• Варна
  -1°
  ясно небе
  Влажност: 68%
  Вятър: 2m/s WNW
  Алгоритъм реди сцените в театрален спектакъл –  HYSTER за първи път във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Сцените биват изигравани по различен начин всеки път, в зависимост от рейтинга в Google на 40 предварително избрани думи

   

  На 11-ти март 2018г., от 18:30 часа на сцена „Филиал“ ще се проведе първото представяне на новаторския спектакъл HYSTER във Варна.

  Творбата на режисьора Младен Алексиев впечатлява със своите смелост и необичайна конструктция, базирана на познати за публиката елементи, съобразени с новата реалност и тенденции.

  1 (8)

  HYSTER e театрално представление, основано на връзката между дигиталното и сценичното. Неговото заглавие и последователност на сцените при всяко негово изиграване биват решени от специално създаден алгоритъм на базата на 40 ключови думи в Google и изрази и техния рейтинг в новинарския поток в деня на изиграването.

  Епизодите следват всеки път различна логика според думата, която е подадена в началото на спектакъла. Поради това е малко вероятно структурата на едно представление напълно да повтори тази на предишното. Опитът за създаване на баланс в хаоса, постоянното доизграждане и необичайното движение на действието правят изпълнението повече от уникално за зрителя.

  2 (6)

  Младен Алексиев завършва театрална режисура в НАТФИЗ – София през 2006 година. Съосновател е на първата в страната Асоциация за свободен театър и на първия Фестивал за свободен театър. Режисира редица спектакли в София и страната, сред които „Нищо по-хубаво“ от Оливер Буковски (Младежки театър), „Радост за моето сърце“ от Керил Чърчил (ДТ Ловеч), „Отвличане“ – по документално интервю на Кристиан Брюзер (Червената къща), „Машината на Тюринг“, „Под контрол“ от Фредерик Зонтаг.

  Спектакълът HYSTER е копродукция на Тихо пространство, Фондация СИДЕЯ и ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс, с финансовата подкрепа на Министерство на културата и Столична програма „Култура“ на Столична община.

  Това е единствената засега обявена дата, а билети може да закупите на касите на  ТМПЦ-Варна с редовна цена от 12лв. и специално намаление от 10лв. за учащи, студенти и хора в неравностойно положение.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *