Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Class
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

73101.w470 73103.m400

от Чарлс Еверед

Постановка: Владимир Пенев
Сценография: Мира Каланова
Музикално оформление: Петя Диманова
Превод: Харалампи Аничкин
Участват: Юлиан Вергов, Мила Люцканова

Това е една история за театъра и хората, които го създават и за които той е съдба. Главните герои са актьори: той е най-добрият учител по актьорско майсторство в Ню Йорк, а тя е млада, много популярна филмова звезда… И двамата стават участници в житейски спектакъл, чиито край се оказва непредсказуем. Class е емоционално пътешествие, понякога хумористично, но много трогателно.

Пиесата се поставя за пръв път на европейска сцена. Българската публика ще се срещне с творчеството на драматург, по чиито сценарии са направени известни и награждавани театрални спектакли и филми.

“Добре дошли във вашето бъдеще, дами и господа. Оптимистичният вариант? Ако ви се получат нещата, може би ще промените света… Или поне своето малко кътче. В него вие ще опознаете великата емоция от упражняването на едно изкуство, което е повече от почтено… И преди да умрете, може дори да докоснете сърцата на десетки, стотици… хиляди, кой знае… може би милиони хора, които никога не сте срещали и благодарение на този процес, може би, ще промените и техния живот…”

Чарлс Еверед
Из монолог на Елиът

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *