• Варна
  -2°
  ясно небе
  Влажност: 68%
  Вятър: 3m/s NW
  Class
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  73101.w470 73103.m400

  от Чарлс Еверед

  Постановка: Владимир Пенев
  Сценография: Мира Каланова
  Музикално оформление: Петя Диманова
  Превод: Харалампи Аничкин
  Участват: Юлиан Вергов, Мила Люцканова

  Това е една история за театъра и хората, които го създават и за които той е съдба. Главните герои са актьори: той е най-добрият учител по актьорско майсторство в Ню Йорк, а тя е млада, много популярна филмова звезда… И двамата стават участници в житейски спектакъл, чиито край се оказва непредсказуем. Class е емоционално пътешествие, понякога хумористично, но много трогателно.

  Пиесата се поставя за пръв път на европейска сцена. Българската публика ще се срещне с творчеството на драматург, по чиито сценарии са направени известни и награждавани театрални спектакли и филми.

  “Добре дошли във вашето бъдеще, дами и господа. Оптимистичният вариант? Ако ви се получат нещата, може би ще промените света… Или поне своето малко кътче. В него вие ще опознаете великата емоция от упражняването на едно изкуство, което е повече от почтено… И преди да умрете, може дори да докоснете сърцата на десетки, стотици… хиляди, кой знае… може би милиони хора, които никога не сте срещали и благодарение на този процес, може би, ще промените и техния живот…”

  Чарлс Еверед
  Из монолог на Елиът

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *