Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Със затоплянето ни атакуват и нови вируси
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

грип, болен

Не са малко хората, които се оплакват от висока температура, болки в гърлото, хрема и кашлица

Времето се затопли, но нови вируси ни атакуват. Не са малко хората, които се оплакват от висока температура, болки в гърлото, хрема и кашлица, пише БНТ. Заедно с топлото време за началото на пролетта, март ни поднася и повече валежи.

Все още има слаба циркулация на грипни вируси. Ние сме от страните в Европа, които имаме най-малко грип в момента. Последната 10-а седмица, която отчетохме на годината е свързана с доста намаляване на случаите на грип. Доста по-ниско от епидемичните размери са само две области – Габрово и Ямбол. В момента обръщаемостта за медицинска помощ е горе-долу характерната за късната пролет. Не са повече от 5000 до 7000 души болните в момента. Но към момента със сигурност можем да кажем, че грипната епидемия е отминала и засега не очакваме втора грипна вълна, обясни директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

Температурите ще са по-скоро като за късна пролет. Днес максималните стойности почти в цялата страна ще надхвърлят 20 градуса. 24-25 градуса в Предбалкана и на места в Изтночна България, където ще се усили южният вятър. През седмицата обаче, времето ще се поправи и температурите, както сутрешните, така и максималните, ще станат близки или обичайни за средата на март. Няма да минем без валежи. Тази нощ и утре през страната ще премине студен атмосферен фронт, който ще понижи тези температури. От запад на изток почти навсякъде ще превали дъжд, само по най-високите части на планините – сняг. През следващите дни към сряда – четвъртък очакваме нови валежи, каза Анастасия Стойчева – синоптик в НИМХ-БАН.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *