Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Над 120 деца мериха сили в “Бързи и сръчни”
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

20180313_162003_resized

Победители станаха учениците от VII СУ “Найден Геров”

Над 120 деца от 11 варненски училища се включиха във втори кръг от спортният празник „Бързи и сръчни“ за III клас, организиран от дирекция „Спорт“ при “Община Варна”. Надпреварата се проведе в Многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия.

Състезанието премина с много положителни емоции и вълнения. Като във всяка надпревара и тук имаше победители, които получиха купи и медали, а за всички участници бяха предвидени подаръци и грамоти връчени от експерта в дирекция „Спорт“, Данчо Илиев.

20180313_162052_resizedОтборите на училищата се състояха от 5 момчета и 5 момичета от III клас и две резерви. След пробягването на трасето, което включваше – спринтово бягане, слалом между конуси, провиране, прескок и шут с крак на топка във врата, с обща дължина 30 метра, финалното класиране, се подреди по следния начин:

1. Победителите са учениците от VII СУ “Найден Геров”
2. На второ място са ОУ “Васил Априлов”
3. Трето място за СУ “Димчо Дебелянов“
4. На четвърто място след изключително оспорвано бягане ЧОУ “Малкия принц”

20180313_162022_resizedИнициативата на Дирекция „Спорт“, Община Варна е дългосрочна и насочена към развитие на двигателните и социалните умения на учениците чрез спортни активности, поднесени по забавен за тях начин.

В сряда, 14 март, предстои да се проведе състезание по лека атлетика за I-II клас в СК „Локомотив“, а в четвъртък отново в залата на Първа ЕГ е втория кръг от „Бързи и сръчни“ за втори клас.

През месец април е заложен и финалният трети кръг, в които ще бъде излъчен и комплексен победител между училищата за всяка възраст по отделно, а за всички състезатели ще участват в теглене на томбола с много предметни награди.

20180313_145955_resized

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *