• Варна
  2°
  ясно небе
  Влажност: 74%
  Вятър: 2m/s N
  Невидима нишка
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  28424272_1789490187768454_4974965064395130283_o

  Драма
  САЩ, 2017
  Времетраене: 130 мин
  Режисьор: Пол Томас Андерсън
  Участват: Даниел Дей-Луис, Лесли Манвил, Вики Крийпс

  Действието се развива в следвоенен Лондон през 50-те години. Известният шивач Рейнолдс Уудкок и сестра му Сирил са в центъра на британската мода и обличат кралски особи, филмови звезди, богати наследнички, бохеми, дебютантки и дами с отличителния стил на The House of Woodcock. Жените идват и си отиват от живота на Уудкок, дарявайки известния ерген с вдъхновение и приятна компания. До момента, в който не се среща с младата и своенравна Алма. Скоро тя става важна част от неговия живот, негова муза и любовница. Контролиран и добре планиран, изведнъж животът на шивача е разтърсен от любовта.

  НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ

   

  • „Оскар” ’18 – Номинация за най-добър актьор в главна роля (Даниел Дей-Луис), най-добра актриса в поддържаща роля (Лесли Манвил), най-добра оригинална музика, най-добър дизайн на костюмите (Марк Бриджес), най-добър режисьор, най-добър филм
  • „Златен глобус” ’18 – Най-добър актьор в драматичен филм (Даниел Дей-Луис), най-добра оригинална музика
  • БАФТА ’18 – Най-добър дизайн на костюмите (Марк Бриджес), най-добър главен актьор (Даниел Дей-Луис), оригинална музика, най-добра поддържаща актриса (Лесли Манвил)

   „Имах история, но си търсех персонажи, което е рядкост за мен. Имах нужда от мъж. Имах нужда от жена и от още една жена. Историята се нуждаеше от силен мъж, упорит, целеустремен, малко фашист, креативен. Това е добра комбинация, защото така трябва нещо у него да се пропука и е нужно да се измисли начин да се случи това пропукване. Мисля, че много хора ще се съгласят, че пикът на модата започва от началото и стига до средата на 50-те години.”
   Пол Томас Андерсън за EW.com

   Пол Томас Андерсън е роден в Студио Сити, щата Калифорния, през 1970 г. Започва кариерата си в киноиндустрията като асистент в ТВ филми и игри в Лос Анджелис и Ню Йорк, като успоредно работи и в различни независими продукции. Снима първия си късометражен филм в Лас Вегас пред 1993 г. с камера назаем. Развива проекта за дебюта си Невероятната осмица на “Filmmakers’ Workshop” на фестивала „Сънданс”. Носител на „Златна мечка” за Магнолия и на наградата за режисура в Кан за Гроги от любов. Филмът му Ще се лее кръв (2007) печели две награди „Оскар” за най-добър актьор в главна роля (Даниел Дей-Луис) и най-добър оператор (Робърт Елсуит).

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *