Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Проектът Флорида
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

73542.w470

Драма
САЩ / 2017
Времетраене: 112 мин
Режисьор: Шон Бейкър
Участват: Уилям Дефо, Бруклин Кимбърли Принс, Бриа Винаите, Валерия Кото, Кристофър Ривера, Калеб Ландри Джоунс, Мела Мърдър, Ейдън Малик, Джоузи Оливо, Санди Кейн, Мейкън Блеър

Орландо, Флорида. Мууни (Бруклин Принс) е едва 6-годишна, но вече има специален темперамент. Смелите ѝ шеги не притесняват особено младата ѝ майка Хейли (Бриа Винаите). Подобно на всички обитатели на мотел „Магически замък“, Хейли изпитва сериозни финансови проблеми и затова е принудена да се справя с живота по всякакви начини. Тъй като има добро сърце, Боби – мениджърът на мотела, ѝ помага и винаги се опитва да внесе ред в житейския ѝ хаос.
„Проектът Флорида“ е щастлив филм за един нещастен свят с отлично превъплъщение на Уилям Дефо в главната роля.

НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ

 

  • Готъм, Ню Йорк ’17 – Номинация за най-добър филм, най-добър актьор (Уилям Дефо), актьорски дебют (Бруклин Кимбърли Принс)
  • Хамбург ’17 – Номинация за наградата на арт кината и наградата на критиката

    „Проектът „Флорида“ на Шон Бейкър е сърцераздирателен, но също така е забавен, визуално зашеметяващ и откровен в детайлното си фокусиране върху младото момиче, чиито фантастични дни в сенките на „Disney World” в Орландо бавно са изсмуквани от бедността и отчаянието.“
    Луиза Роленхаген, GQ.com

    Шон Бейкър е роден в Съмит, Ню Джърси, през 1971 г. Завършва кино в Университета в Ню Йорк. Дебютът му е Думи с четири букви, като той е сценарист, режисьор и монтажист на филма. Следва Take Out, където Бейкър е съсценарист, сърежисьор, съмонтажист и съпродуцент с Шин-Чин Тсоу. Третият му игрален филм е Принцът на Бродуей (2008), който има премиера на фестивала в Лос Анджелис. Следват Старлетка (2012) и Мандарина (2015), който е заснет изцяло с iPhone 5S, а световната му премиера е на фестивала Сънданс.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *