Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Търсач на удоволствия
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

28424634_1789500911100715_3870425940011288849_o

Драма, комедия
Италия / 2017,
Времетраене: 112 мин
Режисьор: Паоло Вирдзи
Участват: Хелън Мирън, Доналд Съдърланд

„Търсач на удоволствия“ е прякорът на стария кемпер, с който Ела и Джон Спенсър са ходили на почивка с децата си през 70-те години. Една лятна утрин, отчаяно искащи да избягат от медицински грижи, които ще ги разделят завинаги, двамата шокират децата си, качвайки се в остарялото превозно средство и хващайки пътя към Кий Уест в търсене на ново приключение. Мозъкът на Джон е малко размътен и мъжът често забравя, но пък е физически силен. Ела е слаба и крехка, но все още е с всичкия си. Заедно двамата едва успяват да „сглобят“ един човек. Смесвайки забавни с ужасяващи моменти, пътешествието им преминава през една непозната за тях Америка. Това приключение обаче е техният шанс да преоткрият брака си, който винаги са подхранвали със страст и отдаденост, но и с тайни обсесии, появяващи се на повърхността точно сега. Тези разкрития предизвикват неочаквани признания.
„Никога не съм очаквал, че ще режисирам филм изцяло в друга държава. Досега винаги съм отказвал предлаганите ми американски проекти. Но ме убедиха поне да опитам да напиша сценарий, а аз обещах на продуцентите, че ако Хелън Мирън и Доналд Съдърланд се съгласят да играят Ела и Джон, ще направя филма. Опитвах да се застраховам, като искам твърде много. Но съдбата ме изненада – Мирън и Съдърланд се съгласиха… Струва ми се, че онова, което се получи, е роуд мууви за свободата да избираш всеки един миг от живота си – всичко това, разказано с лекотата на песен. Една забавна и тъжна балада, малко неразумна и луда, но жива и щастлива.“
Паоло Вирдзи

Паоло Вирдзи
Паоло Вирдзи е италиански режисьор и сценарист, роден на 4 март 1964 г. в Ливорно. С дебютния си филм Хубав живот печели наградата “Ciak d’Oro” на фестивала във Венеция, “Nastro d’Argento” и „Давид на Донатело” за най-добър дебютиращ режисьор. Във Венеция печели още и Голямата специална награда на журито за Твърдо сварено яйце и Дигитална награда – Специално поощрение за Казвам се Танино. Най-хубавото нещо е италианското предложение за чуждоезичен „Оскар” за 2010 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *