• Варна
  14°
  ясно небе
  Влажност: 62%
  Вятър: 3m/s E
  Убийство в Кайро
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  73583.w470

  Драма, трилър
  Швеция-Германия-Дания / 2017
  Времетраене: 107 минн

  Режисьор: Тарик Салех
  Участват: Фарес Фарес, Мари Малек, Ясер Али Махер, Слимане Дази, Ахмед Селим, Мохамед Юсри, Ханиа Амар

  Кайро, 2011 г. В центъра на събитията. 30 милиона жители чакат нещо да се случи.
  Норедин (Фарес Фарес) е най-обикновен корумпиран полицай, който си изкарва парите с вземане на подкупи от улични търговци и собственици на имоти. За него е ежедневие да взема пари от местните престъпници. Въпреки че редовно е надрусан и пиян, той успява да функционира в една система, която е на ръба на колапса. Една вечер започва разследване на убийство. В хотел „Нил Хилтън“ е открито тяло. Първоначално всичко прилича на „убийство заради страст“, но постепенно се оказва, че случаят засяга египетския елит.

  НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ
  Сънданс ’17 – Голямата награда на журито – Световно игрално кино
  Бон ’17 – Голямата награда

  “Знаех, че си прося проблемите, още щом написах сценария за Убийство в Кайро. Все едно да излизаш със сериен убиец. Но нямаше как да очаквам, дори и в най-смелите си представи, колко ненормална щеше да се окаже тази продукция. Радвам се, че никой не умря…За мен този филм е за града, който обичам. За миналото и бъдещето, които се сблъскват, както и за хората, които са смазани от този процес.“
  Тарик Салех

  Тарик Салех
  Тарик Салех (роден през 1972 г.) е египетско-шведски ТВ продуцент, аниматор, издател, журналист и режисьор, който в началото на 90-те години на миналия век е бил сред най-изявените графити артисти на Швеция. Заедно с Ерик Гандини е режисирал няколко документални филма, сред които Новите правила на войната, определен за най-добър документален филм на фестивала в Сиатъл и получил Специално поощрение от журито на фестивала в Маями, и Сакрифицио: Кой предаде Че Гевара, получил първа награда на фестивалите в Куба, Португалия и Бразилия и предизвикал дебати в Европа и Латинска Америка. Той е един от основателите на компанията Atmo, с която е продуцирал и написал сценарии за над 30 късометражни анимационни филма.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg