• Варна
  12°
  ясно небе
  Влажност: 50%
  Нелюбов
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  73588.w470

  Драма
  Русия-Франция-Белгия-Германия / 2017
  Времетраене: 127 мин
  Режисьор: Андрей Звягинцев
  Участват: Мариана Спивак, Алексей Розин, Матвей Новиков, Марина Васильева, Андрис Кейш, Алексей Фатеев

  Женя и Борис са в процес на развод, белязан от гняв, разочарование и взаимни обвинения. Насочвайки се към нов живот, всеки с нов партньор, те са нетърпеливи да започнат отначало, дори да има опасност по този начин да изоставят своя 12-годишен син Альоша. До момента, в който той става свидетел на един от техните скандали и изчезва.

  НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ
  Кан ’17 – Наградата на журито
  Мюнхен ’17 – Най-добър чуждоезичен филм

  „Ще се променя; няма да повтарям грешките, които ме докараха до това разочарование; ще започна отначало.“ Това са мислите на хората, които обвиняват другите за собствения си провал. В края на краищата единственото нещо, което наистина можеш да промениш е себе си. Само тогава светът около теб отново ще блесне. Може би само една ужасна загуба би позволила това да се случи.“
  Андрей Звягинцев

  Андрей Звягинцев

  Андрей Звягинцев е руски режисьор, роден в Новосибирск през 1964 г. Завършва Актьорския факултет към Московския държавен университет за театрално изкуство. Работи като актьор в различни независими театрални проекти. През 2000 г. снима три епизода от ТВ сериала Черната стая – „Бушидо“, „Затъмнение“ и „Избор“. За игралния си дебют Завръщане печели „Златен лъв” във Венеция и е обявен за европейско откритие за 2003 г. Следващият му филм Изгнание получава награда за най-добра мъжка роля на фестивала в Кан през 2007 г. През 2011 г., отново в Кан, третият му пълнометражен филм Елена печели Специалната награда на журито в програмата „Особен поглед”. През 2014 г. излиза филмът му Левиатан, който е номиниран за „Оскар“ за най-добър чуждоезичен филм и печели „Златен глобус“ пак в тази категория, както и наградата за сценарий на фестивала в Кан и множество други отличия.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg