Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Луната на Юпитер
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

73593.w470

Фантастика, драма
Унгария-Германия, 2017,
Времетраене: 123 мин
Режисьор: Корнел Мундруцо
Участват: Мераб Нинидзе, Жомбор Йегер, Дьорд Черхалми, Мони Балшай

Млад имигрант е прострелян докато преминава нелегално границата. Ужасен и шокиран, раненият Ариан придобива дарбата да левитира. Хвърлен е в бежански лагер, но е изкаран от доктор Габор Стерн, който иска да печели от необикновената му тайна. Преследвани от разярения директор на лагера, бегълците се впускат в търсене на пари и безопасност. Вдъхновен от изключителните сили на Ариан, Стерн започва да вярва в един свят, където чудесата могат да бъдат търгувани за дребни суми…

НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ
Остин ’17 – Най-добър режисьор на фантастичен филм
Хаугесун ’17 – Наградата „Андреас“ на Екуменическото жури

„Когато бях на 14 години, четох книга със заглавие „Летящото момче“. Тогава се запитах дали да вярвам на прочетеното, или не. Исках да създам такава история, която кара хората да си задават същия въпрос: „Трябва ли да вярвам на онова, което виждам? Или не трябва?“.
Корнел Мундруцо пред Cineuropa.org

Корнел Мундруцо
Корнел Мундруцо е роден през 1975 г. в Будапеща. През 1998 г. завършва режисура и актьорско майсторство в Унгарската филмова академия. Автор е на отличени с награди късометражни и документални филми. През 2000 г. заснема експерименталната драма Желая това и нищо повече. С Приятни дни печели не само похвалите на международната критика, но и множество награди, сред които и приза за най-добър филм в международния конкурс на 7-ия СФФ, както и номинация за Европейската филмова награда ’02 за откритие на годината. За Делта е награден с приза на ФИПРЕССИ и е номиниран за „Златна палма” в Кан. През 2010 г. Нежният син – Проектът Франкенщайн също е селектиран в конкурсната програма на Кан, а през 2014 г. Белият бог печели главната награда в секцията „Особен поглед”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *