Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Другият любовник
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

73597.w470

трилър, драма
Франция-Белгия / 2017
Времетраене: 107 мин
Режисьор: Франсоа Озон
Участват: Жереми Рение, Марин Вакт, Жаклин Бисе, Доминик Реймон, Мириам Бойе

Клое е красива млада дама, която се намира в труден момент от живота си. Тя тръгва на сеанси при привлекателния и мистериозен психолог Пол. Платените им разговори водят до неизбежна връзка и няколко месеца по-късно Клое е влюбена и живее с новия си партньор. Въпреки че стабилният живот ѝ носи отдавна забравеното щастие, тя все повече започва да се съмнява, че любимият ѝ не е точно мъжът, за когото тя го мисли. Франсоа Озон, „лошото момче“ на френското кино, се връща към „лудите“ си филми с Двойният любовник, чиято премиера е в Кан. В този филм, с участието на Марин Вакт и Жереми Рение, Озон безспирно ни очарова, работейки с прочутото си естетическо чувство, за да режисира този сложен и провокативен филм за идентичността, доверието, любовта и страстта.

НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ
Кан ’17 – Състезателна програма

„С Другият любовник исках да създам сексуален трилър със силно психологическо напрежение. Идеята не беше да шокирам, а по-скоро да представя сложността на сексуалното привличане. Определено е различен от Франц, който е по-семпъл – двамата основни персонажи не направиха нищо повече от това да разменят една целувка.“
Франсоа Озон пред Variety.com

Франсоа Озон
Френски режисьор, роден през 1967 г. в Париж. Завършил кино в престижното парижко филмово училище ФЕМИС. Късометражните му филми са показвани на много кинофестивали по целия свят. През 1998 г. снима пълнометражния си дебют Ситком, показан в „Седмицата на критиката” в Кан. Следващите му два филма също участват в престижни фестивали – Престъпни любовници във Венеция през 1999 г., а Капки вода върху горещи камъни в Берлин през 2000 г. През 2002 г. триумфира на „Берлинале” с 8 жени. Басейнът е в конкурсната програма на Кан през 2003 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *