Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Шофьор осъди Община Варна за счупен крак в дупка на пътя
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

512C6AE1-3E6C-4955-A14F-8E14E029AF35

Общината ще трябва да изплати 20 хил. лева обезщетение

Община Варна ще трябва да изплати 20 хил. лева обезщетение на мъж, потрошил крак в необезопасена улична дупка в града. Това става ясно от решение на Районния съд по повод искова молба заведена от потърпевшия заради претърпените неимуществени вреди, съобщава Moreto.net.

Инцидентът, при който мъжът е получил множество счупвания на левия си крак, е станал през юни 2017-а година. Пострадалият работел като доставчик във фирма. При слизане от служебния си автомобил той стъпил с десния крак в пропаднала необезопасена дупка на пътя, при което залитнал, загубил равновесие и паднал върху левия си крак.

8207F805-FE9F-4CE8-BA04-1B471A3A27D8Опитал се да стане, но усетил много силна болка и не успял. Бил транспортиран с линейка до болница, където лекарите констатирали множество счупвания. Наложило се да му бъде извършена операция и да му бъде поставен винт.

Обезщетението за претърпените вреди и страдания трябва да изплати Община Варна, защото именно тя има грижата за поддръжката на пътя, където се е намирала дупката. Местната управа ще трябва да покрие и разноските по делото, става ясно от решението на съда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *