Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Семейство Томови ще представя Варна в Рощок
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

69E42B40-EFA0-4390-8C66-BBBD27A230CC

Общо 6 семейства от морската столица са изявили желание да се включат в събитията, посветени на празника на германския град

Мирела и Елин Томови са семейната двойка, която първа изпрати данните си за участие в конкурса на Рощок. Побратименият с Варна германски град обяви, че търси двойка от морската столица, която е сключила брак на 24-и юни, дата, на която преди 800 години е основан Рощок. Общо 6 семейства от Варна са изявили желание да се включат в събитията, посветени на празника на града. Мирела и Елин Томови първи изпратиха попълнен формуляр и свидетелство за сключен граждански брак на посочената дата.

Двойката ще бъде част от кампанията “Кажи “Да” на Рощок“, която ще събере семейства от всички побратимени градове, за да подновят обетите си на 24.06. Семейство Томови ще посети Рощок от 22-ри до 25-и юни. Германският град поема разходите за хотел в периода на престоя, храната и трансфера до курортното градче Варнемюнде.

Разходите за път са за сметка на двойката. Варна и Рощок са побратимени от 52 години. През последните години двустранното сътрудничество е активно, като двата града са в партньорски отношения за редица проекти, свързани с развитието на ветроходните спортове, образование, култура, туризъм.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *