Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Al Di Meola с концерт във Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

DSC8015-e1496842470113-1200x800

Al Di Meola ще представи своя нов албум “OPUS” с концерт в зала 1 на Фестивален и Конгресен Център – Варна на 9 май от 19 ч.

Носителят на Grammy е постигнал своята славата не само със солови проекти, но и в колаборация с изключителни музиканти като Frank Zappa, Jimmy Page, Stevie Wonder, Chick Corea, Paco De Lucia, John McLaughlin, Jean-Luc Ponty, Stanley Clarke, Luciano Pavarotti, Paul Simon, Phil Collins, Santana, Steve Winwood, Herbie Hancock, и много други.

С биография, богата на вълнуващи музикални събития и невероятни творби, Al Di Meola все още се успява да тласне музиката си към нови граници, но с далеч по-спокоен поглед към нещата. Сложна ритмика, съчетана с лирични мелодии и изискана хармония е сърцето на неговата музиката и невероятна кариера, която се простира в четири десетилетия.

За своя нов албум маестрото споделя:
“С Opus исках да утвърдя своите способности на композитор, исках да определям себе си като композитор/китарист, а не толкова като китарист/композитор. В същото време, този запис маркира нова ера в живота ми. За пръв път съм щастлив, докато пиша музика. Имам чудесна връзка, семейството ми ме вдъхновява всеки ден. Вярвам, че това личи в музиката ми“.

Билети касите на ФКЦ-Варна, EasyPay и онлайн от epaygo.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *