Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Почетен плакет за 60-годишнината на IV Езикова гимназия “Фр. Ж. Кюри”
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

540E4BA3-9BAA-4672-B10F-37E6375631BC

Кметът на Варна благодари на учителите за техния висок професионализъм, а на учениците пожела да прославят гимназията и Варна

С тържествен концерт в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта IV Езикова гимназия „Фредерик Ж. Кюри“ отбеляза своята 60-а годишнина. Празникът уважиха кметът на Варна Иван Портних, директорът на Френския институт в България Фабиен Флори, почетният консул на Франция и Германия във Варна Недялко Неделчев, почетният консул на Кралство Испания във Варна Христо Досев, представители на Посолството на Кралство Испания в България, настоящи и бивши възпитаници на училището, преподаватели, директори и много ученици.

EEAF01CB-F665-4F1E-BF8C-10EEFDBA0E9E

„За мен е огромна чест и удоволствие да бъда част от празника по случай 60-годишнината на IV езикова гимназия “Фредерик Ж. Кюри”! Със своята богата история, с отличните постижения на учениците, с високия професионализъм на преподавателите, Вашето училище вече 60 години е символ на успешната образователна система във Варна! Това ни задължава да работим за създаване на още по-добри условия за нашите деца, затова догодина трябва да започнем разширение и обновяване на сградата на училището”, каза в приветственото си слово кметът Иван Портних. Той благодари на учителите за техния висок професионализъм, а на учениците пожела да прославят гимназията и Варна, както повеляват дългогодишните традиции на училището. В знак на признателност към всеотдайната работа на ръководството и на целия екип кметът връчи почетен плакет на директора Веселина Тотева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *