• Varna
  2°
  слаб ръмеж
  Влажност: 86%
  Вятър: 10m/s N
  Подгответе кожата на лицето и тялото за лятото
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Изпреварете слънцето с процедури, за които ще е късно през юни

  Процедурите с лазер са сред най-ефективните в борбата с годините и вредното въздействие на околната среда върху кожата. Опитният и съвестен дерматолог обаче няма да ви позволи да се заемете с тях през лятото, защото слънцето е особено нетолерантно към скоро третирани открити части от тялото.

  carosel3_1Д-р Ромелия Николова работи с най-висок клас лазерна конфигурация Cutera.

  Ето и няколко грижи за лицето, които са особено належащи след зимата, и за които през юни вече ще е късно заради силното лятно слънце.

  Март и април са месеците за лазерен пилинг, съветва д-р Ромелия Николова от клиника Pearl skin. Тази процедура ще ви предпази от появата на разширени пори по лицето, ще заглади грубия релеф и ще заличи белезите от акне. При по-отпусната кожа лазерният пилинг стимулира колагенообразуването и стяга засегнатите от годините участъци. За процедурата са нужни 3-4 дни възстановителен период.

  Когато избирате кой и с какъв уред да ви направи лазарен пилинг трябва да знаете няколко неща: подходяща ли е апаратурата за всеки тип кожа, каква е способността на уреда да поддържа висока честота, без да е необходимо редуцирането на енергията или продължителността на импулса и разполага ли той с вградено охлаждане.

  Избистряне тена на лицето можете да постигнете и чрез химически пилинг. Той е подходящ за жени, които не могат да нарушат социалния си живот за няколко дни и за тях е непосилен възстановителният период на лазерната процедура.

  Належащо през пролетта е да помислим и за премахване на фините капиляри по лицето, коит студът се е погрижил да ни ги осигури. А също и по краката, защото, когато времето навън се стопли и извадим от гардероба късите поли и рокли, ще открием грозните червени нишки по кожата си, но тогава вече ще е късно за каквото и да е третиране. Най-добре е процедурите да започнат още сега, защото най-често за пълното премахване на капилярите са нужни поне два сеанса през месец. Така през юни ще имаме краката, които без стеснение ще можем да покажем на плажа.

  Май е месецът, в който в клиника Pearl skin приключват и с пилингите, така че не отлагайте нужните ви процедури за есента.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *