Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Нощните влакове пристигат час по-късно заради смяната на времето
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Влак жп гара (6)

Добре е пътниците, на които предстои връзка в крайната гара с друг вид транспорт, да направят предварително справка

Един час по-късно ще пристигнат влакове, които се движат през нощта на 24 срещу 25 март заради смяната на зимното с лятното часово време, заяви за Дарик Ивайло Георгиев, ръководител „Организация на превозите“ в БДЖ – Пътнически превози. Той посъветва пътниците, на които предстои връзка в крайната гара с друг вид транспорт, да направят предварително справка за графика на влаковете.

Преместването на часовниците с един час напред засяга нощните влакове, които се движат по направленията София-Варна през Плевен, София-Варна през Карлово, София-Бургас през Пловдив, Пловдив-Варна, София-Силистра, както и влака от Истанбул за София, уточни Ивайло Георгиев.
За разлика от есента, когато влаковете престояват един час на първата попътна гара, за да пристигнат навреме, в утрешната неделя те ще пристигнат час по-късно.

„Ще пристигнат в крайните си гари един час по-късно. Няма да престояват, но заради преместването на стрелките на часовника влаковете ще пристигнат с един час по-късно“, обясни Георгиев.

Той даде пример с бързия влак от Варна за София. Обичайно той пристига в 06:00 ч. в столицата, но със смяната на времето ще пристигне в 7.00 часа.
„Хората, които планират, пристигайки на гара София в 06:00 ч. пътуване с друг вид транспорт, трябва да отчетат този факт. Пристигането на сутрешните влакове касае 9 бързи влака и 16 пътнически влака“.
Добре е пътниците, на които предстои връзка в крайната гара с друг вид транспорт, да направят предварително справка за графика на влаковете.

Смяната на времето не се отразява на разписанието на самолетите, заявиха за „Дарик“ от Летище София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *