Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
За шофиране в насрещното ще ни отнемат 10 точки
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Коли, кола

В промените в наредбата е предвидено още младите шофьори да получат максималния брой точки две години след като са взели книжка

10 точки ще се отнемат на шофьори за неправилно изпреварване, ако е създадена опасност за движението. Досега санкцията бе 8 точки.

10 точки ще се вземат и за шофиране в насрещното платно по магистрала или скоростен път, а при повторно нарушение – 12 точки.

Тези промени в наредбата за контролните точки са вече в сила, след като бяха обнародвани преди дни, отбелязва “24 часа”. Без 8 точки ще остават шофьори, ако не спрат на знак Стоп.

В промените в наредбата е предвидено още младите шофьори да получат максималния брой точки две години след като са взели книжка.

Контролни точки ще се възстановяват чрез частично увеличаване с 1/3 след преминато допълнително обучение. То не трябва да е повече от веднъж годишно, има и условие водачът да е платил глобите в срок от един месец от влизането в сила на наказателното постановление.

Предвидена е и възможност за служебно възстановяване след изтичане на две години, считано от датата, на която е влязло в сила последното наказателно постановление.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *