Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Оборудват с 300 камери граничните полицаи
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Министерство на отбраната
Министерство на отбраната

Поръчката включва и докинг – станции, софтуер за експортиране, съхранение и преглед на записаните от камерите данни с необходимия брой лицензи, обучение и гаранционна поддръжка

Министерството на вътрешните работи е обявило обществена поръчка за доставка на 300 камери за носене на униформата на гранично-полицейски служители. Поръчката включва и докинг – станции, софтуер за експортиране, съхранение и преглед на записаните от камерите данни с необходимия брой лицензи, обучение и гаранционна поддръжка.

Прогнозната сума е 390 768 лв. без ДДС, а средствата са по проект „Подкрепа за справяне с миграционния натиск по българските външни държавни граници”.

Камерите трябва да са с висока резолюция и микрофони. Възможностите им за запис трябва да са минимум 12 часа.

Камерите защитават всички по веригата, каза вътрешният министър Валентин Радев и посочи, че ще се следи какво правят служителите и дали то е неправомерно.

С боди камерите ние първо ще знаем служителите ни какво правят, защото и там – има операции, постоянно ги следим какво правят и има хора, които са хванати в крачка за нещо, което правят и е нередно. Това е една стъпка в посока да ги дисциплинираме, каза министър Валентин Радев, цитиран от Дарик.

70 камери ще бъдат дадени на граничните полицаи в Елхово, а 65 ще са летищата. Най-много ще са на софийската аерогара – 30, Варна и Бургас по 15, а в за Пловдив са предвиден 5 камери.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *