Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Братя Герасимец идват във Варна със свои версии на джаз стандарти
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

thumb


Немското струнно дуо ще се представи в програмата „Имена от бъдещето” на ХV Европейски музикален фестивал Варна 2018

Европейският музикален фестивал продължава силната поредица емоционални пролетни гастроли на утвърдени и млади музиканти във Варна. Програмата „Имена от бъдещето” ще срещне ценителите с атрактивното даровито Дуо Герасимец от Германия. В концерта на 5 април в Градската художествена галерия публиката ще чуе техни аранжименти на класически джаз стандарти и съвременна европейска музика. За 15-та годишнина на фестивала във Варна те ще изпълнят програма с авторски аранжименти на джаз стандарти на Дюк Елингтън, Ерол Гарнър и Джордж Гершуин. Публиката ще има възможност да се докосне до композиции на съвременни европейски композитори като Щефан Браун и Фазъл Сай, а втората част ще бъде изцяло от творби на самия Василий Герасимец.

Пианистът Николай Герасимец и неговият брат – виолончелистът Василий, са потомствени музиканти, родени в емблематичния за музиката град Есен в Германия. Те свирят като дует от най-ранна детска възраст и са носители на множество престижни награди, сред които награда на пубилката от реномирания фестивал Шлесвиг-Холщайн. Двамата са изнасяли редица концерти в Европа, Азия и САЩ и имат записи за радиовериги като WDR, SWR, NDR и BR.

Европейският музикален фестивал се осъществява с финансовата подкрепа на Фонд Култура на Община Варна и със съдействието на International Hotel Casino & Tower Suites, комплекс Топола Скайс, строителна фирма Комфорт, Солвей Соди, Grand Mall, медицински център Надежда и медийното партньорство на БНР Радио Варна, Радио 1 и Moreto.net.

Следващите събития в поредицата от прояви за ценители в рамките на фестивала:

10.04. в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център – Танго без граници – международен проект на ансамбъл Tanguarda с участието на френската танцова двойка Селин Руис и Жереми Бребар.

14.04. във Варненската опера – концерт на Веселин Станев, пиано със Симфоничен оркестър на Държавна опера Варна, диригент Станислав Ушев.

Билети от касата на Държавна опера Варна.

Началният час на всички концерти от фестивала е 19.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *