Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Засилено полицейско присъствие по великденските празници във Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Полиция, КАТ

През празничните дни екипи на полицията ще патрулират в жилищните комплекси

През празничните и почивните дни се активизира движението на всички участници в движението по пътищата. Пешеходци, автомобили, велосипедисти – всички бързат, за да стигнат до набелязаната цел, като понякога забравят за безопасността. Образуването на колони и задръствания на изходните и входните артерии на големите населени места и на граничните контролно – пропускателни пунктове са обичайно явление през последните години. Дългото чакане изнервя всички участници в движението.

След зимата и обработването на улиците и пътищата с различни препарати срещу лед и сняг, на пътните платна се появавят повреди и неравности.

Компромисите, които правим заради празничното настроение, не бива да ни превръщат в опасни за самите нас или за околоните.

Във връзка с предстоящите почивни дни по повод Великден „Пътна полиция” при ОДМВР – Варна предвижда да бъде осигурено засилено полицейско присъствие по главните пътни артерии, по входовете и изходите на града в дните, в които се очавка засилен поток от автомобили от и към Варна. В четвъртък и петък (5 и 6 април) и в понеделник (9 април) екипи на сектора ще дежурят на входно – изходните артерии на Варна. Въвежда се забрана за движение на товарни превозни средства на 5 април (четвъртък) от 16:00 до 20:00 часа и на 9 април (понеделник) от 14:00 до 20:00 часа.

В града се предвиждат засилени полицейски проверки за употреба на алкохол, управление на МПС без свидетелство за правоспособност и други.

С цел опазване на обществения ред, ОДМВР – Варна предприема всички нужни мерки за засилване на полицейското присъствие в районите, където ще има по-голямо струпване на хора – търговски центрове, гари, автораги, площади. През празничните дни екипи на полицията ще патрулират в жилищните комплекси. Служителите на реда ще следят да няма кражби в празните домове.

Предвид наситената празнична програма са взети съответните мерки за обезпечаване на обществения ред и сигурността на гражданите и гостите на Варна. В празничната нощ, на връх Великден, е предвидено засилено полицейско присъствие в районите на църковните храмове.

Служители на РДПБЗН – Варна са извършили проверки на всички църкви и православни храмове в областта, в които ще се провеждат служби. Връчени са 17 разпореждания, свързани с необходимост от техническо обслужване на противопожарни уреди и тяхното обозначаване. Проведени са беседи със свещениците и са дадени указания, с цел ограничаване на предпоставките за възникване на пожари и организиране бързата евакуация в случай на произшествие.

С пожелания за светли и спокойни празнични дни, Ви призоваваме към отговорност, предпазливост и безопасно поведение на пътя!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *