• Варна
  8°
  тъмни облаци
  Влажност: 57%
  Вятър: 7m/s SE
  С творби на Рахманинов закриват Европейския музикален фестивал във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  F6BF5B08-7424-4AE8-9417-E8993083893A

  Веселин Станев ще излезе на сцената на Варненската опера със симфоничния оркестър на Държавната опера под палката на маестро Станислав Ушев

  Пианистът Веселин Станев ще сложи финалната точка на Европейския музикален фестивал във Варна. В събота, 14-и април от 19 ч. той ще излезе на сцената на Варненската опера заедно със симфоничния оркестър на Държавната опера под палката на маестро Станислав Ушев с програма от произведения на Рахманинов, Шостакович и Чайковски. С това участие Европейският музикален фестивал, който сега празнува 15-ата си годишнина, продължава линията да връща на родна сцена успешни варненски музиканти, които градят световна кариера.
  Концертът обещава да бъде отличен финален акорд на фестивала, който тази година започна със световния виртуоз на цигулката Найджъл Кенеди, продължи с филигранните изяви на Ивона Недева и Анжела Маджарова на флейта и арфа, премина с атрактивния и много оригинален джаз-концерт на Дуо Герасимец и разпали страстите с майсторското танго на международния проект Tanguarda. Европейският музикален фестивал се осъществява с финансовата подкрепа на фонд „Култура“ към Община Варна.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg