Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
10 души загинаха при катастрофа с автобус на магистрала Тракия
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

DFBDA933-BCFD-43F9-BCD7-1A6081AF122A

Все още има затиснати хора под  превозното средство

Към момента общо десет са загиналите при катастрофата край Вакарел, съобщиха от Центъра за спешна мединска помощ София-град.

Автобусът, който се обърна, все още не е вдигнат, така че от Спешна помощ имат съмнения, че броят на починалите може да се увеличи.

12 от ранените са настанени в болница “Св. Анна”, като трима от тях са в много тежко състояние, всички са с фрактури и открити рани.

В “Пирогов” са закарани четирима души, сред които и дете, което е с гръдна и коремна травма. то вече е в операционна.

Друг от пострадалите е с черепно-мозъчна травма.

Три жени са приети във ВМА.

Според предварителните данни жена с “Рено”, с плевенска регистрация, е придизвикала зловещата катастрофа на “Тракия”, станала по обед на магистралата.

Един от управителите на фирмата “Юнион Ивкони” Иван Добрев каза пред БНР, че автобусът на фирмата е чисто нов, произведен през 2014 година.

“Аз не съм разследващ орган. По първоначални данни пътник се е обадил, че лека кола се е завъртяла, не знам от другото пътно платно ли е, от същото ли е, някаква жена е карала, тя е жива и доколкото знам е дала показания пред полицията, че е изгубила контрол над колата, удря се в рейса и го обръща”, допълни той.

“Счупили са се стъкла и вероятно при влаченето на автобуса са изпаднали хора. Вероятно една от причините някои от пътниците да изпаднат през изпочупените прозорци е, че не са си били сложили коланите. Зор да има колани, а сега не се слагат”, коментира той.

При катастрофата автобусът се е обърнал, излязъл е от пътя и има хора, които все още са затиснати под превозното средство.

14 линейки на ЦСМП – София са изпратени на мястото и транспортират ранените към най-близките с оглед на констатираните травми лечебни заведения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *