Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
СУ „Найден Геров“ Комплексен победител в празника „Бързи и сръчни“ за 3 клас
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

E36A6789-A6ED-4FD0-8713-30A817E5684F

Участие в надпреварата взеха над 120 ученици

В Многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия, се проведе третият финален кръг от спортният празник „Бързи и сръчни“ за III клас, организиран от дирекция „Спорт“ при “Община Варна”.
8F2EBA3A-A5A5-4CDE-BE4F-D442C8CDCE90В спортния празник се включиха 11 варненски училища, с над 120 участника, а децата бяха поздравени от г-н Кристиан Димитров – директор на дирекция „Спорт“ при Община Варна, който откри състезанието.

Състезанието премина с много положителни емоции и вълнения. Като след края на надпревара имаше победители, които получиха купи и медали, а за всички участници бяха предвидени подаръци – ключодържател с логото на Варна – Кандидат за град на спорта 2019 г. и грамоти връчени от експерта в дирекция „Спорт“, Данчо Илиев.
65A7B192-8CF3-4F0D-8277-57556B34412BКласиране трети кръг:

1. ЧОУ „Малият Принц“

2. СУ „Найден Геров“

3. ОУ „Захари Стоянов“

На база трите кръга през годината се определи и комплексно класиране, което изглежда по следния начин
1. Комплексни победители са учениците от VII СУ “Найден Геров“, които спечелиха голямата награда – безжични тон-колонки
2. На второ място са ЧОУ „Малият Принц“
3. Трето място за СУ “Димчо Дебелянов“
В края на спортния празник беше изтеглена томбола с много предметни награди /Велосипед, ролери, скейтборд, топки, федербал, хилки за тенис на маса и др./. Наградите осигуриха Община Варна, чрез Дирекция “Спорт” и бяха връчени от гл. експерт Данчо Илиев.

Голямата награда велосипед спечели Вики, която е ученичка в ОУ „Захари Стоянов“.
Следващите финални състезания от спортен празник „Бързи и сръчни“ ще се проведат отново в залата на Първа ЕГ от 15.00 часа по следния график:
17 април /вторник/ II клас „Бързи и сръчни“

24 април /вторник/ I клас „Бързи и сръчни“
Инициативата на Дирекция „Спорт“, Община Варна е дългосрочна и насочена към развитие на двигателните и социалните умения на учениците чрез спортни активности, поднесени по забавен за тях начин.
През уикенда продължават състезанията от „Ученическа Купа Варна“ в спортовете волейбол 8-10 клас за юноши и девойки и футбол за всички възрасти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *