Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Медицината и Икономическия победители в турнира по тенис на маса
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

C79B3303-AC36-492A-8252-8CDDE621DEC1

Около 30 студенти от пет варненски университета взеха участие в състезанието

На 15 и 16 април завърши турнира по тенис на маса, които е част от Варненската студентска универсиада. Състезанието се проведе в залата на Икономически Университет – Варна и в него взеха участие около 30 студенти от пет варненски университета.

След многочасови оспорвани срещи победител в мъжкия турнир е Бранислав Белчев от Икономически Университет. Сребърното отличие отиде отново в икономическия и състезателя Пламен Алексиев. Почетното трето място остана за Георги Иванов от Медицински Университет – Варна.

В индивидуалния турнир при жените се включиха 11 участнички и след изиграване на всички срещи, класирането придоби следния вид:

1. Шампион Елизавета Пугачова – Медицински университет
2. Станислава Пархова – Технически университет
3. Жанина Караиванова – Икономически университет

По правилата на турнира всеки Университет участва с отбор при жени и мъже, като класирането в отделните отборни турнири се взема предвид за комплексното класиране между Висшите училища.

В отборното класиране МЪЖЕ

1. Икономически университет – Варна
2. Медицински университет „Проф. Д-р П. Стоянов“
3. Технически университет – Варна

При жените състезанието се проведе по системата „Корбион“ с две състезателки в отбор. Класирането при жените е следното“

1. Медицински университет „Проф. Д-р П. Стоянов“
2. Икономически университет
3. Технически университет – Варна

Състезанията от Универсиадата продължават днес със спортовете мини футбол и волейбол, съответно в ОСКР „Младост“ и Икономически Университет. А утре /18.04.18г./ е турнирът по боулинг от 16.00 часа в МОЛ Варна. ПО правилата всеки Университет има право да участва с един отбор от пет души.

Официалното награждаване на XIX-ата Варненска Универсиада ще се състой на 28 април /събота/ от 18.00 часа в Юнашки салон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *