Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Ученичка от Варна представя Североизточна България на Международен младежки симпозиум в Гърция
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Patricia Banova

Изявата включва мултимедийна презентация, етнографска изложба за региона и разиграване на един от описаните в проекта обичаи и традиции

„Живите съкровища от пъстрата национална палитра” е проектът, с който ученици от Средно училище „Гео Милев” – Варна спечелиха конкурс, обявен за асоцираните към Юнеско български училища. Разработката е на екип ученици от XI „б” клас.

Патрисия Банова ще представлява екипа на международния младежки симпозиум, посветен на световното културно наследство в Олимп, Гърция. На форума, който ще се проведе в периода 19-23 април 2018 г. тя ще представи типични за Североизточна България традиции и обичаи. Изявата включва мултимедийна презентация, етнографска изложба за региона и разиграване на един от описаните в проекта обичаи и традиции –Пеперуда, Петльовден, Герман, Олалие и др. Със своето участие тя ще се опита да докаже, че празникът е не само забава, а явление с особен възпитателен заряд и дълбоки корени в миналото.

Основната идея на проекта, отчитайки неизбежните промени в света, неговата динамичност и мобилност, е че изучаването на празниците, обредите и ритуалите от младите хора е път към запазване и утвърждаване на традиционни общочовешки ценности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *