• Варна
  3°
  ясно небе
  Влажност: 64%
  Вятър: 2m/s WNW
  Седем деца са осиновени във Варна през първите три месеца на 2018 г.
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: novini.bg
  Снимка: novini.bg

  Към настоящия момент за други 4 деца има процедура по национално осиновяване

  През първите три месеца на 2018 година са осиновени 7 деца по реда на националните осиновявания от вписаните във водения към Регионална дирекция за социално подпомагане – Варна регистър на деца за пълно осиновяване.

  Това каза Димитричка Кънчева, директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – Варна, съобщава ИА „Фокус“.

  „Към настоящия момент за други 4 деца има процедура по национално осиновяване и предстои произнасяне на Окръжен съд – Варна“, допълни Димитричка Кънчева.

  По думите й за отчетния период за 11 деца са осъществени опознавателни срещи и има процедура по международно осиновяване.

  За същия период на 2017 година са осиновени общо 13 деца, 8 по реда на националните и 5 по реда на международните осиновявания. Намалението на общия брой осиновени деца се дължи на обстоятелствата, че значителна част от вписаните през настоящата година деца са на по – висока възраст над 7 години, от малцинствен етнос, с изразени етнически белези и деца в родствена връзка или са деца с увреждане – Синдром на Даун, деца със сърдечни малформации и фамилна обременост. За тези деца няма желаещи кандидат-осиновители от България, отбеляза Димитричка Кънчева.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *