Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Засякоха 214 случая на превишена скорост за 24 часа във Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Радар, полиция, кат

При един от нарушителите е констатирано превишаване на разрешена за движение скорост в градски условия с повече от 50 км./ч

Специализираната полицейска операция „24 часа контрол на скоростта“, която стартира на 18 април, завърши тази сутрин.

За срок от 24 часа бяха обхванати 28 точки за контрол, разположени на територията на Областната дирекция на МВР – Варна. Общият брой констатирани нарушения е 214, като при един от случаите е констатирано превишаване на разрешена за движение скорост в градски условия с повече от 50 км./ч.

За времето, в което се проведе операцията, на територията на област Варна са настъпили общо 21 пътни инцидента, като от тях 1 е с пострадали граждани.

Превишената или несъобразена скорост е установена като една от най-честите причина за възникването на тежки пътно – транспортни произшествия.

Акцията се проведе едновременно в няколко европейски държави и е организирана от Европейската мрежа на службите на пътна полиция /TISPOL/. По време на специализираната операция се осъществи контрол върху скоростта на моторните превозни средства в населените места, по главните пътища и автомагистрали, както и по третокласната пътна мрежа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *