Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Куп инициативи за Деня на Земята във Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

A73F36EF-6833-40A5-88F3-0C8DBB7F0091

Цветна леха ще засадят децата от ДГ „Малкият принц”

РИОСВ-Варна и Басейнова дирекция „Черноморски район“ ще отбележат съвместно Световния ден на Земята. На 20 април, от 10.30 ч, в Басейнова дирекция децата от ДГ „Малкият принц” ще посадят цветна леха и ще рисуват на асфалт. Същият ден от 12.30 ч в двора на ОУ „Христо Ботев“ във Варна ще се проведе открит урок „Ние сред природата и природата сред нас“. Инициативата е част от традиционния еко-празник в училището.

Кампанията по повод Деня на Земята ще завърши на 23 април с открит урок в Детска градина „Слънчо“ и състезание „Тайните на природата“ в ОУ „Йордан Йовков“, гр. Варна.

Световният ден на Земята се превръща в международно събитие през 1990 г. с цел да създаде широка гражданска подкрепа за устойчиви и ефективни екологични политики за развитие по целия свят. Тази година кампанията се провежда под мотото „Свят без замърсяване с пластмаси“. В навечерието на предстоящата 50 – годишнина на Деня на Земята през 2020 г. ще се използва силата на инициативата, за да се повдигне въпроса за замърсяването с пластмаси в глобалния дневен ред, и за вдъхновяване и реализиране на ефективни действия за намаляване и контролиране на замърсяването с пластмасови отпадъци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *