Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Фалшиви карти за градския транспорт- хит сред учениците във Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка live.varna.bg
Снимка live.varna.bg

Картите менте се предлагат по 10 лева, при редовна цена от 21 лева

Фалшиви карти за пътуване в градския транспорт са хит сред учениците във Варна. От началото на седмицата контрольорите в „Градски транспорт” са се натъкнали на над 20 карти менте, разкри пред Дарик изпълнителният директор на общинската фирма инж. Злати Златев.

Подправените карти са засечени по различни линии. Сред притежателите им са ученици в различни училища. В дружеството има информация, че картите менте се предлагат по 10 лева, при редовна цена от 21 лева за ученическа месечна карта за една линия.

Картите менте се различават от истинските по това, че в тях липсва сребърната линия. С различен от оригиналния е и зеленият цвят на печата, обясни инж. Златев. Той заяви, че с проблема вече е ангажирана Общинска полиция. За случаите ще бъде информирана „Икономическа полиция”.

„Надявам се производителят на фалшивите карти да бъде хванат, за да се разбере най-после, че безплатен обяд няма”, коментира шефът на „Градски транспорт”.

Пътуването с нередовни документи е равносилно на возене без билет. Засега обаче учениците, засечени с фалшиви карти, не се санкционират, уточни инж. Златев.

От „Градски транспорт” възнамеряват да вземат сериозни мерки, за да направят абонаментните карти за ученици по-сигурни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *