• Варна
  5°
  разсеяна облачност
  Влажност: 60%
  Вятър: 2m/s N
  Отличиха ученици за доброволческа дейност
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  8E7CF256-8A59-408D-BF7F-733420AEC3E5

  Връчени бяха и 121 удостоверения за преминат курс на обучения по основните направления, по които работи общинската дирекция „Превенции“

  Десет отличия за активно участие и принос на училищата в развитието и осъществяването на общинската политика за превенция на рисковото поведение сред деца и млади хора бяха връчени на тържество. Организатор на събитието бе дирекция „Превенции“ към Община Варна.

  В церемонията се включиха представители на Първа езикова гимназия, IV ЕГ „Фр. Жолио-Кюри“, III ПМГ „Акад. М. Попов“, ГПЧЕ „Йоан Екзарх“, СУ за ХНИ „К. Преславски“, Професионална техническа гимназия, МГ „Д-р П. Берон“, ВТГ „Г. Ст. Раковски“, ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“ и ПГИ „Д-р Иван Богоров“; ръководители на превантивни клубове, ученици-доброволци от Градския и училищните превантивни клубове към дирекция „Превенции“, експерти от Община Варна, от Регионалното управление на образованието, общински съветници. 24 ученици получиха грамоти за личен принос и активна доброволческа работа, а общо 48 деца бяха отличени като доброволци от Градския превантивен клуб. Връчени бяха и 121 удостоверения на ученици-доброволци за преминат курс на обучения по основните направления, по които работи общинската дирекция – превенции срещу наркомании, трафик на хора, ХИВ/СПИН, безопасен интернет.

  Училищните превантивни клубове функционират в десет варненски гимназии, като основен метод в дейността им е превенция на рисковото поведение сред деца и млади хора по метода „връстници обучават връстници”. Целта на клубовете е организиране на активните членове от училищната общност (ученици и учители) за намаляване разпространението на рискови поведения и промотиране на здравословен начин на живот в училище. В състава на Градския превантивен клуб влизат най-активните и мотивирани членове от училищните превантивни клубове, които преминават допълнителни обучения и тренинги, работейки под супервизия на специалисти.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg