• Варна
  4°
  разсеяна облачност
  Влажност: 100%
  Форум за дигитализация откриха във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  834658BF-CCBB-4803-B980-72DE505969B7

  Innowave Pre-Summit 2018 е събитие, което се вписва в усилията ни да утвърждаваме Варна като дигитален град, каза кметът Иван Портних

  Форумът за иновации Innowave Pre-Summit 2018, част от програмата на България за Председателството на Съвета на Европейския съюз, бе открит във Варна. Гости на събитието бяха кметът Иван Портних, областният управител Стоян Пасев, евродепутатът Емил Радев, а домакин бе проф. Пламен Илиев – ректор на Икономическия университет. „Innowave Pre-Summit 2018 е събитие, което се вписва в усилията ни да утвърждаваме Варна като дигитален град. Вярвам, че със съдействието на всички и правителствен, и неправителствен сектор имаме огромния шанс да постигнем сериозен напредък в тази посока“, обясни кметът Иван Портних.

  Целта на събитието е разработване на визията за дигитална трансформация на региона и е с основен фокус „Дигитализация, иновации и нови технологии“ в помощ на конкурентоспособността на българските компании. В конференцията, която се провежда днес и утре, ще вземат участие представители на български и чуждестранни компании, правителствени и неправителствени организации от ЕС, като се очаква силно участие и от страните от Западните Балкани. Осигурени са възможностите за представяне на български предприятия от всички сектори на икономиката и установяване на преки контакти с техни потенциални бизнес партньори от цял свят, което същевременно ще допринесе за обмяна на опит в дигитализацията на икономиката.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *