Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
С богата програма „Владиславово“ отбелязва празника си
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

9CA2E1F0-493F-4675-A187-C2D645AF7175

Вижте изявите

Bсяка година в дните от 21 до 24 май в гр. Варна – район “Владислав Варненчик” се провеждат “Празници Владиславово”. Те са продължение на традициите за отбелязване празника на някогашното село Владиславово, който е на 21 май – в чест на Св. Св. Константин и Елена. На този ден владиславовци са посрещали много гости, всеки дом е празнувал, а на площада е имало песни, хора и веселие.

Празникът се възстановява отново през 1985 г. като става все по-популярен и очакван от жителите на квартала, за които културните събития на града остават встрани, поради отдалечеността от центъра на града. От 2001 г. Празниците се провеждат в рамките на 4 дни с богата културно-развлекателна програма. Внасянето на нови елементи в празника го правят все по-интересен и привлекателен за хората. Организатори са Район “Владислав Варненчик” и Народно читалище “Петко Рачев Славейков 1928”.

“Празници Владиславово” започват с празничен водосвет в параклиса “Св. Св. Константин и Елена” в местността “Ментеше” (10:30 ч.). В програмата на “Празници Владиславово” и тази година са включени много изяви:

На 21 май от 16:30 часа ще бъде открита изложба на наградени рисунки от конкурса “Децата на Владиславово рисуват” във фоайето на Читалище “П. Р. Славейков 1928”.

Празнично шествие и традиционното “Шарено хоро” започва в 18 часа пред Читалище “П. Р. Славейков 1928”.

Тържественият концерт започва в 19 часа. В него ще се включат както колективи от Читалище “П. Р. Славейков 1928”, така и приятели на читалището.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *