• Варна
  9°
  тъмни облаци
  Влажност: 77%
  Вятър: 7m/s SE
  Над 80 от автобусите на градския транспорт във Варна са с климатици
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка live.varna.bg
  Снимка live.varna.bg

  Над 80 от автобусите на градския транспорт във Варна са климатизирани. Това каза инж. Злати Златев, изпълнителен директор на „Градски транспорт”, цитиран от ИА „Фокус“.

  Той припомни, че превозвачът изпълнява транспортната схема на Община Варна, в която са включени и селищата Константиново, Звездица, Каменар и Тополи. Автобуси пътуват и до курорта „Златни пясъци“.

  „В момента имаме 70 нови автобуса, осигурени по първа фаза на проекта за интегриран градски транспорт, както и 1, който пристигна по втора фаза. Това са модерни автобуси, имаме и 30 нови тролейбуси. Автомобилният парк се допълва от още около 60 стари автобуса. Срещаме трудности по отношение на старите автобуси, които се налага да бъдат ремонтирани по-често, но се справяме“, отбеляза инж. Злати Златев.

  Очаква се пристигането и на останалите 14 нови автобуса по втора фаза на проекта, които ще подобрят автомобилния парк. Инж. Злати Златев допълни, че през миналата година от Пловдив под наем са взети още 10 автобуса, които също са климатизирани. По думите му през летния сезон все още ще има група от маршрути с автобуси, които не са оборудвани с климатици.

   

  1 коментар

  1. Стоев

   И 180 да са , когато шофьорите не ги пускат, дори и да се оплачеш на оператора, няма ефект. Цяло лято чужденците псуваха и се потяха, като прасета. Но ние развиваме туризъм. С чесън и селска мисъл в главите.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg