Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Японските барабанисти Yamato с представление във Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

yam02

За първи път в турнето на Ямато ще бъдат включени още Велико Търново и Бургас

Прочутите по цял свят японски магьосници на барабаните, Yamato, се завръщат тази есен в България с най-новата си програма – „Предизвикателството“. Турнето ще е в периода 13-18 ноември, като ще започне във Велико Търново, ще премине също за първи път през Варна и Бургас и ще приключи в столичния НДК.

За 25 години от създаването си трупата e гостувала на 54 държави по света с над 3500 спектакъла пред 6 милиона зрители. Ямато се гордеят, че са групата с най-голям брой международни представления сред всички японски изпълнители. Шоуто им винаги е подчинено на концепция, която синхронизира звученето на тайко барабаните с ритъма на човешкото тяло и е обогатено със специфична звукова и светлинна хореография, както и с много емоция и фино чувство за хумор, което превръща зрителите в съучастници на групата. Талисманът на формацията е половинтонен тайко барабан, изработен от 500-годишно дърво, за който трупата твърди, че е свещен.

yam01Формацията, идваща от красивата префектура Нара в Япония, винаги очарова с оригинален и иновативен подход към традиционните японски музикални ударни инструменти „уадайко“. Барабанистите живеят в селището Асука, известно като родното място на японската култура, но през по-голямата част от времето – между 6 и 10 месеца в годината – изнасят представления по целия свят. След гигантското турне по случай 20-годишнината си, групата се преобразява, като в нея влизат млади вдъхновени и енергични музиканти, за които критиката и медиите отдавна твърдят, че създават „Музиката на тялото“, като правят не просто концерти с разтърсващо звучене, а истински театрални приключения, изпълнени с грация и заразителен хумор.

Датите на българското турне са:
13 ноември: Велико Търново
15 ноември: Варна
17 ноември: Бургас
18 ноември: София

Билетите за спектаклите на японските барабанисти Ямато са налични онлайн на epaygo.bg, в мрежите на Easy Pay и Eventim, както и на касите в градовете.

yam04

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *