Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Откриват втора част от юбилейната изложба на скулптора Христо Христов
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Откриват втора част от юбилейната изложба на скулптора Христо Христов-DSC_9254

Втората част от мащабната юбилейна изложба на варненски скулптор Христо Христов ще бъде открита от 18ч. на 31-ви май в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“. Изложбата представя 55 произведения – бронзови скулптури, живописни платна и рисунки, подредени в пространствата и се осъществява с партньорството на галерия Le Papillon.

Откриват втора част от юбилейната изложба на скулптора Христо Христов-Hristo-Hristov_Sinyo-I_120x100_2_w“Изкуството на Христо Христов е многопластово – като стилистика, естетика и културни измерения. То е монументално – като начин на изразяване, експресивно и категорично – като цвят, композиция, послания. Авторът често се вълнува от живота на човека – главният герой на неговото творчество. Виждаме загадъчно пресъздадени общочовешките мечти, стремежи, емоционални възторзи, естествената радост от живота и от сбъднатите постижения, като движението, пластичността и решителността са едни от първите усещания, които се появяват у зрителя“, посочва Виктория Митева, инициатор на изложбата.

Христо Христов е роден в гр.Варна. През 1982г. завършва Специализирано училище за художествена обработка на камъка в с.Кунино, а през 1994г. – Националната художествена академия в София, специалност скулптура в класа на проф. Димитър Бойков. От 1994г. е член на СБХ. От 1995г. излага творбите си в галерия Georg на остров Зюлт, Германия.

Откриват втора част от юбилейната изложба на скулптора Христо Христов-Hristo-Hristov_Useshtane-za-more_100x80_2_w

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *