Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Българска младежка асоциация за плажни спортове ще реализира проект “НЕ НА АГРЕСИЯТА!”
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

74206B1B-4699-42FA-8D36-61FB8B038BCE

Българска младежка асоциация за плажни спортове ще реализира проект с наименование “НЕ НА АГРЕСИЯТА!”, с финансова подкрепа на Министерството на младежта и спорта, съгласно договор № 25-00-29/23.05.2018г. за проект № НПИМД-166-Н3/2018

Проектът е насочен във възрастова група 15 – 29 години, като поне 10 % младежи в неравно положение, имащ за цел да повиши информираността за различни видове рисково поведение и негативните последствия от тях, върху личния и социалния живот на младите хора.

Ще се проведе информационна кампания против агресията на територията на град Варна.

Целта на кампанията е запознаване на целевата група с формите на агресия както и нейната превенция.

Ще се проведе и инициатива със състезателен характер, на открито, която има за цел да запознае младежите с ползите от спортните дейности и превенцията на агресията сред младежта. Тя ще въздейства върху изграждане на дисциплината и адекватното поведение в ситуации с агресия, както и за формиране на състезателен дух и желание за водене на активен и здравословен начин на живот.

Също така ще се организират и проведат спортни демонстрации по: карате, футбол, плажен волейбол, плажен тенис и хандбал.

При провеждането им, всеки желаещ може да се запознае от близо със спорта както и със съществуващите възможности за практикуването му в свободното време като алтернатива на рисковото поведение.

Първата среща се проведе днес в Юнашкия салон, като дирекция „Спорт“ и Община Варна също са съпричастни с този проект. Проектът бе представен официално от Димитър Димитров – председател на Българска младежка асоциация за плажни спортове и ръководител на проекта. На срещата присъства и координатора на проекта Курти Куртев.

F875B4E1-1163-4B85-8C00-E8ED2C92EDB7

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *