Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Камерен оркестър с музиканти от 10 държави идва за “Варненско лято“
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

11660067-BA62-4D37-81EE-1F32893B3E34

Камерният оркестър East West Chamber Orchestra със солисти Сергей Крилов, цигулка, и Ростислав Кример, пиано, идва за Международния музикален фестивал „Варненско лято“. На 29-ти юни от 19ч. във Фестивалния и конгресен център те ще изпълнят концерт за цигулка, пиано и струнни в ре минор  MWV O4 от Менделсон, Вариации на тема от Чайковски, ла минор, оп. 35, а от Аренски и Серенада за струнни до мажор оп. 48 от Чайковски.

Камерният оркестър “East-West Chamber Orchestra” обединява солисти и водещи оркестранти от Франция, Грузия, Германия, Естония, Италия, Латвия, Литва, Полша, Русия, Украйна. Неговата цел е укрепването на връзката и културното сътрудничество между Източна и Западна Европа. Членовете на оркестъра са концертмайстори и водещи музиканти на известни оркестри, професори в музикални академии, лауреати на най-престижни конкурси от цял свят, сред които „Чайковски“, ARD и „Паганини“. Освен с изявените изпълнители оркестърът впечатлява и с подбора на много добри инструменти. Тази рядка комбинация дава изключителното звучене на камерната формация.

Билетите за концерта са на цени от 5 и 20 лв. и могат да се купят от касата и сайта на ФКЦ. За ученици, студенти и пенсионери – само от касата на ФКЦ – 2 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *