Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Двама българи са водачи преди последните гонки от Европейската купа по ветроходство
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

BR4A8553

Калина Маринова (СК „Черно море Бриз” Варна) в клас „Лазер 4.7“ и Любен Тенекеджиев (ЯК „Порт Бургас”) в „Лазер Стандарт“ са водачи във временното класиране, преди последния ден от Европейската купа по ветроходство в клас „Лазер“, която се провежда във Варна. В „Лазер Радиал“ след първите 6 старта начело е Максимилиан Роска (Румъния). Организатор на проявата е Българската федерация по ветроходство, а домакини са Община Варна и СК „Черно море Бриз“.

BR4A8579През втория ден условията позволиха да се проведат нови 3 гонки. На старт застанаха 35 състезатели от България, Румъния и Украйна. В класа за подрастващи Laser 4.7 начело вече е Калина Маринова, с две точки пред съотборниците в ЯК „Кап. Георги Георгиев Порт Варна” Радослав Гавраилов и Йоана Тодорова.

В олимпийския клас „Лазер Радиал“ Максимилиан Роска (Румъния) също премина от втора на първа позиция и вече е с комфортен аванс от четири точки пред Стефани Музакова (ОМСК „Циклон” Поморие). Трети е Иво Филчев (ЯК „Кап. Георги Георгиев Порт Варна”).

DSC08886Статуквото се запази единствено при мъжете, също в олимпийския „Лазер Стандарт“, където начело продължава да е Любен Тенекеджиев (ЯК „Порт Бургас”), следван от Валерий Кудрашов (Украйна) и Иван Жукалин (Украйна).

Двете неделни гонки във Варненския залив ще определят победителите в надпреварата. Церемонията по награждаване на призьорите и закриване на състезанието е в 18.00 ч. в зоната за отдих на Пристанище „Варна“.

DSC09041

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *