Varna
32°
ясно небе
Влажност: 29%
Вятър: 7m/s ENE
Мегданско веселие край морето събира почитателите на фолклора
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

35067489_10211985214977596_7733953347983507456_n

Победителите в конкурсната програма ще бъдат определени от експертно жури

Мегданско веселие край морето – фестивал за български народни танци организират във Варна. Фестивалът е с конкурсен характер и се провежда на 15 юни в комплекс Св. Никола и 16 юни в Летен театър Варна. Фестивалът е за любителски клубове, школи и танцови състави, занимаващи се с български фолклорни танци както от страната така и от чужбина разделени в три категории: Клубове и школи, танцови състав до 14г. и танцови състав над 14г.

Фестивалът се организира от Фолклорна музикално-танцова компания „Варна“, Фолклорен ансамбъл „Варна“, „Бериго“ ЕООД и под патронажа на кмета на гр. Варна г-н Иван Портних с подкрепата на Община Варна, Дворец на културата и спорта Варна и Асоциация на хореографите в България.

Победителите в конкурсната програма ще бъдат определени от експертно жури. В състава му са проф. д-р Даниела Дженева, главен художествен ръководител на ансамбъл „Тракия“ гр. Пловдив, Стоян Господинов, главен художествен ръководител на ансамбъл „Добруджа“ гр. Добрич и Юлиян Станев, Главен художествен ръководител на Фолклорен ансамбъл „Варна“ гр. Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *