Varna
32°
ясно небе
Влажност: 29%
Вятър: 7m/s ENE
Некачествена вода тече на седем места във Варненско
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Вода

Сред тях са два водоизточника в морската столица– Света Марина в кв. „Възраждане” и чешмата до блок 5 във „Владиславово”

Водата на няколко места във Варненско е с влошени микробиологични показатели. Сред тях са и два водоизточника във Варна – Света Марина в кв. „Възраждане” и чешмата до блок 5 във „Владиславово”, показва мониторингът на Регионалната здравна инспекция във Варна, цитиран от Дарик.

Последните изследвания сочат, че водоизточникът Света Марина в кв. „Възраждане” е с колиформи и ентерококи. От чешмата до блок 5 във „Владиславово” пък тече вода с ентерококи.

Отклонения в качеството и наличие на колиформи и ентерококи са открити в Острата чешма в Суворово, чешма в центъра на с.Просечен, Селската чешма в с. Николаевка, чешмата до казана в с. Калиманци и чешмата до казана в с. Баново. В последната са засечени и натрити над допустимото.

При анализа на острата заразна заболеваемост не се установени чревни заболявания, предавани по воден път, уточняват от РЗИ.

Предприети са мерки за административна принуда. Издадени са предписания до кметовете на съответните общини за поставяне на трайна маркировка, че водата е негодна за пиене и приготвяне на храна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *