Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Започва ремонтът на пътя за “Виница” и старата част от бул. “Левски”
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

През септември ще бъде довършена и реконструкцията на бул. “Съборни”

Още три ремонта на важни пътни артерии във Варна започват това лято. Те са финансирани проекта „Интегриран градски транспорт на Варна – втора фаза“.
Изцяло обновен ще бъде бул. „Осми Приморски полк“ в участъка от бул. „Васил Левски“ до бул. „Христо Смирненски“, както  и пътен възел „Виница“. В края на юли ще започне и реконструкцията на старата част от бул. „Васил Левски“ – от ул. „Подвис“ до бул. „Осми Приморски полк“. Тук освен реконструкция на уличната мрежа и автоподлезите,  ще бъде изградена и велоалея.

През септември, след края на активния туристически сезон, ще започне основен ремонт и на ул. „Съборни“ в района на Стоматологията и Археологическия музей с изграждане на нови бордюри и тротоари.  „Заедно с реконструкцията на тези отсечки ще бъде извършена и подмяна на ВиК инфраструктурата“, обясни Бистра Димова, ръководител на проекта за интегриран градски транспорт.

Еврофинансиране по проекта е предвидено и за цялостно обновяване на бул. „Народни будители“ – от Аспарухов мост до новото кръгово пред кметството в кв. „Аспарухово“. Ремонтът предвижда и два нови подлеза.

Крайният срок за приключване на втората фаза на проекта „Интегриран градски транспорт на Варна“ е 19 януари 2021 г. По него се предвижда също поставянето на информационни табла на 50 спирки, изграждането на 25 интелигентни пешеходни пътеки на възлови места в града, както и поставянето на видеонаблюдение на кръстовищата по бул. „Сливница“, което ще позволи създаването на „зелена вълна“, облекчаваща трафика.

Снимка live.varna.bg
Снимка live.varna.bg

От днес по улиците на Варна са и 15 нови автобуса, също закупени по проекта за “Интегриран градски транспорт”. Те отново са на полската компания „Соларис” – модел, обявен за автобус на Европа за 2017 г. На външен вид не се различават по нищо от доставените преди няколко години 70 возила, но са  с по-мощни климатици и по-висок стандарт за емисии Евро 6.

1 коментар

  1. опетков

    Прави се немалко за града, но качеството на изпълнение е ужасно. Няма ли да разкарате този Хидрострой или поне завишете контрола. И крадете по-малко. Слагайте по-качествен цимент по замазките, стига мърлящина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *