Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Искаме ли да остане лятното часово време?
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Допитването до гражданите на ЕС е до 16 август

Европейската комисия (ЕК) пита гражданите на ЕС дали искат да бъде премахнато лятното часове време или предпочитат да остане. Проучването на общественото мнение ще продължи до 16 август.

Практиката да се преместват часовниците с един час напред за шест месеца между март и октомври е от няколко десетилетия, но през февруари Европейският парламент подкрепи резолюция, която призовава Комисията да направи задълбочена оценка, тъй като според законодателния орган смяната на часовото време оказва негативно влияние върху човешкото здраве.

7 коментара

 1. Византиеца

  Аз съм ЗА лятното часово време.

 2. Герге ле

  Не е през шест месеца, а е 5/7 в полза на лятното ч.в.!! Ако трябва да избираме между двете, да останем само на лятното, иначе засега е добре!

 3. Мимито Луканката

  Абсолютно ЗА лятното часово време! Да премахнат зимното часово време! Именно там е проблема, като врънеш часовника с час назад, посред гадната студена есен, че и рано стъмване изведнъж, там са депресиите. Зимното часово време тормози хората, не лятното!

 4. Деси

  Абсолютно за лятно часово време

 5. Варненка

  ЗА лятно часово време!

 6. ник

  Абсолютно за зимно часово време ,щото то е истинското астрономическо време ,това лятното е измислица.

 7. Георгиев

  Аз съм за стандарното часово време. Смяната на часовото време не кой знае каква трагедия. Има хора сменят часови пояси през ден а когато се наложи всеки ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *