Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Извадиха 4 от блокираните деца от пещерата в Тайланд
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

0000226782-middle
За да извадят 13-те души от пещерата, са пратени 13 чуждестранни водолази, пет тайландски водолази и пет морски пехотинци

Спасители изведоха първите две момчета от групата, блокирана в пещера в Тайланд, съобщава Reuters. За щастие децата са извадени невредими, въпреки сложността на операцията.

Първото момче се е появило на изхода на пещерата в 17:40 ч. местно време (13.40 ч. българско време), а второто го е последвало броени минути по-късно.

Спасените деца веднага са поети от медицински екипи, които да преценят тяхното състояние.

Малко по-късно бяха извадени успешно още 2 деца, съобщи високопоставен предтставител на медицинския екип на спасителната операция, цитиран от Ройтерс.

Както Dnes.bg съобщи, рано тази сутрин започна същинската част от операцията по извеждането на 12-те деца и техния треньор по футбол от пещерата в Тайланд, където са блокирани от 23 юни.

Пещерата, която се простира на близо 10 километра, има няколко входа и изхода. Групата се оказала блокирана вътре, след като част от пещерата била наводнена заради проливни дъждове.

За да извадят 13-те души от пещерата, са пратени 13 чуждестранни водолази, пет тайландски водолази и пет морски пехотинци.

Спасителните екипи от 3-4 дни са репетирали изваждането на момчетата. Децата ще бъдат извеждани поетапно, като всяко едно ще е придружавано от двама водолази.

Единственият начин за извеждането им е през тъмни и тесни пасажи, пълни с кал и вода и със силни течения и при въздух, в който кислородът не достига.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *