Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Сменят маршрута на линии 7, 12 и 209 заради ремонти
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка live.varna.bg
Снимка live.varna.bg

Общинската фирма „Градски транспорт” ЕАД вече спря продажбата на карти за автобус No7 заради започващия ремонт на старата част от бул. „Левски” – от ул. „Брегалница” до спирка „Явор”.

Откъде ще минава „седмицата” все още се обсъжда, но най-вероятният й нов маршрут е от „Почивка” по булевардите „Осми приморски полк” и „Цар Освободител” до ул. „Акад. Сахаров”. След това автобусът ще продължава по обичайното си трасе през Западна промишлена зона. Това обясни в ефира на Радио Варна изпълнителният директор на „Градски транспорт” ЕАД инж. Злати Златев.

Заради изграждането на нов водопровод ще бъде затворена и част от бул. „Осми приморски полк” – от бул. „Левски” до ул. „Христо Смирненски”. Това ще доведе до смяна на маршрута на автобусите с номера 12 и 209. „12-и номер се движи по „Христо Смирненски” в момента, а 209 – по „Левски”. След затварянето на бул. „Левски” и на пътя за „Виница” преминаването по ул. „Христо Смирненски”, която и в момента е много натоварена, ще бъде особено тежко. Затова обмисляме други маршрути за тези линии”, каза Златев. Той призна също, че е много притеснен как ще се отрази новата организация на пътниците, а и на общинския превозвач. Според Златев задръстванията в града и сега са големи, но след началото на ремонтите единствения вариант е някои варненци да слязат от колите, за да се облекчи трафика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *