Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Стотици данъчни инспектори проверяват Черноморието
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Плаж Туристи

Основен акцент е отчитането на обороти и издаване на касови бележки

Стотици данъчни инспектори, съвместно с други държавни органи, участват в лятната контролна кампания по Черноморието. Над 25 000 ще са проверките до края на туристическия сезон, с основен акцент отчитането на обороти и издаване на касови бележки. От НАП припомнят, че и през тази година неиздаването на касова бележка се санкционира незабавно със запечатване на търговския обект, освен обичайната глоба, но основната цел на проверяващите е да насърчат доброволното спазване на данъчните изисквания.

От приходното ведомство отново използват дистанционната връзка на всеки касов апарат със сървърите си, за да откриват рискови търговци, чиито продажби значително се различават от обичайните.

Освен хотели, ресторанти, барове, магазини, паркинги и други търговски обекти, на мониторинг са подложени борси и тържища, които снабдяват хотелите с храни и напитки, допълват от НАП. В проверките, които обхващат цялото Черноморско крайбрежие, а не само големите курорти, участват инспекторите на звеното „Фискален контрол“. Част от проверките са на принципа „таен клиент“, но едновременно с това ще патрулират и съвместни екипи на НАП и правоохранителните органи с отличителни знаци.

Сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушения могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 или по електронна поща на infocenter@nra.bg.

1 коментар

  1. JU

    И забравят за вътрешноста на страната, кадето забравят шо е то касов бон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *