Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Над 3500 лева приходи само седмица след старта на синята зона във Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Синя зона

Най-често водачите избират да заплатят за паркиране със СМС, но са регистрирани и плащания в търговски обекти

Над 3500 лева са приходите от синята зона във Варна само седмица след старта й, съобщи пред Дарик шефът на „Общински паркинги” Младен Иванов. Най-често шофьорите избират да заплатят за паркиране със СМС, но са регистрирани и плащания в търговски обекти.

Водачите стават все по-дисциплинирани, макар че нарушители не липсват и процесът върви бавно, коментира Иванов. Знакови улици, които доскоро бяха пълни с неправилно спрели коли, вече са освободени, увери той.

До момента са подадени около 900 заявления от живущи, повечето от които са одобрени. Има и случаи, в които има отказ. Например, подателят заявява, че е с постоянен адрес в зоната, но при проверка се оказва, че това не е така, посочи Иванов.

Установените нарушения са 494. Съставени са 6 акта и 488 фиша по Закона за движение по пътищата. Данните са само за Общинска полиция. Най-честите нарушения са паркиране по тротоарите и в неспазване на съответните пътни знаци.

1 коментар

  1. Валентин Джамбазов

    Подадох си онлайн заявление за паркиране в зоната като живущ. Отговориха ми по майла, че съм одобрен. Никъде не пише къде и как да платя таксата от 55лв. по банков път, без да се редя някъде на опашка .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *