Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Отварят за посещение корабите на ВМС
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

6ADA7D49-8A77-41DB-B0B6-53D2ECF3DCAC

Мероприятията по повод 139-ата годишнина на Военноморските сили продължават

Много инициативи са предвидени за 11 и 12 август по повод 139-ата годишнина на Военноморските сили. В съботния ден от 10 до 15 часа гражданите и гостите на града ще могат да разгледат на Морска гара корабите на ВМС.

В 17,50 часа ще се проведе военен ритуал по тържествено посрещане на Президента на Република България и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили (министър-председателя / министъра на отбраната на Р България). Мястото е площад „А. Новак”, пред входа на ФКЦ. В 18 часа в зала 1 на ФКЦ започва тържественото събрание- концерт, посветено на Празника на Военноморските сили.

Всички мероприятия за 12 август ще се проведат на Морска гара. От 08,55 часа ще се състои военен ритуал по тържествено посрещане на Президента на Република България и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили (министър-председателя/министъра на отбраната на Р България). Само пет минути по-късно ще започне тържественото вдигане на флаговете на корабите на ВМС.

В 09,15 часа ще започне военен ритуал по присвояване на първо офицерско звание на випускниците на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров”, който е предвиден да продължи около час.

След това официалните гости ще разгледат корабите на ВМС и ще могат да наблюдават демонстрации, изпълнявани от личния състав на ВМС.

Същия ден от 11 часа ще бъде открита паметна плоча в знак на благодарност към моряците, участвали в спасяването на евреите през Втората световна война

От 12 часа до 15 часа гостите и гражданите на Варна ще могат да разгледат корабите на ВМС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *