• Варна
  13°
  тъмни облаци
  Влажност: 37%
  Вятър: 6m/s WSW
  Докъде стигна изграждането на парка във “Възраждане”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Varnautre.bg
  Снимка: Varnautre.bg

  Предвижда се мястото за отдих и развлечение да бъде завършено до есента

  Усилено тече работата по изграждането на парка във варненския квартал „Възраждане 1“. Зоната за отдих и развлечение трябва да бъде изградена край дерето, успоредно на бул. „Република“, а дейностите на обекта се извършват и през почивните дни. Част от алеите вече са изградени, а в момента се извършва заравняване на терена в централната част, видя репортер на Varnautre.

  Проектът предвижда изграждане и на зона за колоездене, детска площадка, кътове за отдих, лятно заведение и ефектно осветление. Според плановете достъпът до охранителния канал ще бъде ограничен със зелен плет, а самият парк ще бъде заобиколен от ажурна ограда.

  Снимка: Varnautre.bg
  Снимка: Varnautre.bg

   

  Мястото за развлечение, за което жителите на района отдавна настояват, ще се простира върху площ от 37 декара. В рамките на първия етап бяха изградени спортни игрища и площадка с фитнес уреди, които са едни от най-посещаваните в квартала.

  Планираната инвестиция за парка е 3,5 млн. лева. При старта на втория етап от общинската администрация обявиха, че паркът трябва да бъде готов най-късно до есента на тази година. Дали това ще се случи предстои да видим.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg